ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-0

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30.10.14


Δυνατός και ψυχωμένος ο Ολυμπιακός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη με καλή εμφάνιση και έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλο τους. Καλύτερη η Ελληνική ομάδα για περίπου 60 λεπτά, στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, δημιούργησαν ευκαιρίες όμως εκεί ήταν ο Ρομπέρτο που "κατέβασε ρολά" και κράτησε ανέπαφη την εστία των πρωταθλητών Ελλάδος. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Παϊτίμ Κασάμι στο 35' όταν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ πάσαρε στον Μήτρογλου και στην συνέχεια ο Έλληνας διεθνής έκανε πάσα στον Ελβετό μέσο ο οποίος νίκησε με δυνατό σουτ την εστία του Τζιανλουϊτζι Μπουφόν.
  Εν αντιθέσει με τον αγώνα στην Σουηδία, ο Μίτσελ προτίμησε να παίξει πιο κλειστά, με κοντινές αποστάσεις στις γραμμές, επιλέγοντας ένα σύστημα 4-4-1-1. Στην μεσαία γραμμή υπήρχαν οι Μιλιβόγιεβιτς μπροστά από τα στόπερ, Μανιάτης, Κασάμι ως πλάγιοι εσωτερικοί χαφ, καθώς και ο Ντέλιβ Εντιγκά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πάντα όμως με αμυντικό προσανατολισμό, κυρίως για να παρεμποδίζει την εύκολη κυκλοφορία των μέσων της Γιουβέντους. Σε γενικές γραμμές η τακτική του Μίτσελ ήταν επιτυχημένη και ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σταματήσουν την εξαιρετική μεσαία γραμμή των Ιταλών που είχαν στον άξονα τους Πογκμπά, Βιντάλ και Πίρλο. Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε για περίπου 20 λεπτά (από το 70 έως το 90) όταν ο Μήτρογλου αντικαταστάθηκε από τον Αφελάι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν περισσότερο τα κεντρικά μπακ της Γιουβέντους και κατ΄ επέκταση να κερδίσει μέτρα και στον χώρο της μεσαίας γραμμής η Ιταλική ομάδα. 
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ στον οποίο είχε στηριχθεί όλο το επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Αρκετά καλός ήταν και ο Αλμπέρτο Μποτία, αλλά και ο σκόρερ των ερυθρολεύκων Παϊτίμ Κασάμι.
 Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει έναν βαθμό στα επόμενα 2 εκτός έδρας παιχνίδια, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους 16 του Champion's League δεδομένου ότι στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μάλμε, σε κάθε περίπτωση όμως έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση του στο Europa League αν είναι σοβαρός στο εντός έδρας ματς με την Σουηδική ομάδα.



Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς
Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς
Τέταρτος Διαιτητής: Ντέγιαν Πέτροβιτς
Γκολ: 35' Κασάμι
Κάρτες: 44' Μποτία, 56' Μαζουακού / 38' Λιχτστάινερ, 59 Πογκμπά, 66' Μαρκίζιο

 Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ