Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 26.3.14


Παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο τέρμα, τελικά γνώρισαν την ήττα από την Γιουνάιτεντ και έτσι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι έλαβε τέλος.
Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Όλντ Τράφορντ, όμως οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ρόμπι Φαν Πέρσι ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.
Το πρώτο γκολ για την Αγγλική ομάδα ήρθε στο 25' όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαν Πέρσι από τον Χολέμπας με τον Ολλανδό να ευστοχεί από τα 11 μέτρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ρομπέρτο έκανε πολύ καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Εβρά. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρρίσει το σκόρ στο 40' όταν έπειτα από γύρισμα του Πέρεζ, ο Ντε Χέα απέκρουσε κεφαλιά του Φουστέρ και στην συνέχεια της φάσης το πλασέ του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Το δεύτερο γκολ για την Γιουνάϊτεντ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γκιγκς με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Ρούνεϊ και αυτός έδωσε πάσα στον Φαν Πέρσι ο οποίος πλάσαρε τον Ρομπέρτο.
 Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα, όμως στο 52' ο Φαν Πέρσι με εύστοχο χτύπημα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 3-0.
Η συνέχεια μετά άνηκε στους ερυθρόλευκους που είχαν ένα καλό σουτ με τον Τσόρι στο 63' και 79', ενώ η Γιουνάιτεντ στο τελευταίο δεκάλεπτο συν τον επιπλέον χρόνο είχε κλείσει αρκετά τους χώρους της και έκανε καθυστερήσεις.
Σαφέστατα ο απολογισμός της φετινής χρονιάς για τους ερυθρόλευκους βγάζει θετικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς βέβαια ότι χάθηκε μια ευκαιρία, όπως και στον αντίλογο να πούμε ότι η Γιουνάίτεντ σε όποια κατάσταση και να είναι, παραμένει ομάδα υψηλού επιπέδου με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Η πρώτη πρόκριση στους 16 επί διοίκησης Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε και την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού σε αυτή την φάση. Σκοπός του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται.

Γκολ: 25', 45'+1, 51' Φαν Πέρσι
Διαιτητής: Björn Kuipers (NED)
Κίτρινες κάρτες: Κάρικ, Εβρά, Φέρντιναντ / Μανωλάς, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Μαρκάνο

Μάντσεστερ Γ. (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια (77' Γιανγκ), Γουέλμπεκ (82' Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90'+1 Φελαϊνί).



Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74' Μασάντο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (57' Βαλντές), Κάμπελ, Φουστέρ (82' Βέργος), Ντομίνγκες.



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ