Αλλάζει σελίδα με τους Καρεμπέ - Ισά

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 9.6.13

Δυο νέα διοικητικά στελέχη παρουσίασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον παλιό γνώριμο Κριστιάν Καρεμπέ, ο ανέλαβε πόσο συμβούλου στρατηγικής της Διοίκησης, τόσο σε θέματα  σκάουτινγκ όσο και σε ότι αφορά την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ ο Πιέρ Ισά ανέλαβε το πόσο του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ.
 Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση ουσίας και όχι εντυπωσιασμού καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν ανάγκη την παρουσία στελεχών που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και έχουν επαφές τόσο στα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της UEFA, όσο και γνώση της ποδοσφαιρικής αγοράς. Ο Καρεμπέ κατά ένα τρόπο θα είναι  πρεσβευτής των ερυθρολεύκων, ενώ ο Πιέρ Ισά με την εμπειρία που έχει από το πόστο του μάνατζερ, γνωρίζει την ποδοσφαιρική αγορά και μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού. Στο πάνελ της παρουσίασης, παρευρέθηκαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Ιωάννης Βρέντζος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας Κώστας Καραπαπάς.

Αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Τύπου στα γραφεία του Ολυμπιακού μας στην Πλατεία Αλεξάνδρας και επανέλαβε τους ρόλους που θα έχουν στην Π.Α.Ε. ο κ. Καρεμπέ και ο κ. Ισά, ο κ. Καραπαπάς έδωσε απευθείας τον λόγο στον κ. Βρέντζο, για μία πρώτη τοποθέτηση.
«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε και παρουσιάζουμε τη συνεργασία της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός με τον κ. Καρεμπέ και τον κ. Ισά. Δύο σημαντικές προσωπικότητες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που έχουν τη δική τους ιστορία και περιμένουμε ότι θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν σημαντική αίγλη και στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο συνολικά.
Για τον Κριστιάν δεν χρειάζονται συστάσεις. Υπήρξε σταθερά ένας πρεσβευτής του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, τόσο αυτά τα τρία χρόνια που υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ομάδα, όσο και τα επόμενα χρόνια. Ήταν σταθερά ένας φίλος του συλλόγου και πρόσφατα αποφασίσαμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας, να αναλάβει Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, σε όλο το φάσμα λειτουργίας της. Τόσο σε θέματα σκάουτινγκ, όσο και σε θέματα οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και φυσικά με το όνομα που έχει και τις διασυνδέσεις του, να ενισχύσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο διεθνές ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Όσον αφορά τον Πιερ, είναι ένας άνθρωπος με σημαντική εμπειρία, σε δύο σημαντικά πρωταθλήματα, όπως της Γαλλίας και της Αγγλίας, έχει σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις, έχει παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό, έχει συμμετάσχει με την Εθνική του ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης είναι σημαντικό ότι λόγω και τις προηγούμενης ιδιότητάς του, ξέρει καλά και την ελληνική πραγματικότητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο Πιερ, λοιπόν, θα είναι ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας. Θα έχει στην ευθύνη του την καθημερινή λειτουργία του συνόλου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, του προπονητή και της διοίκησης και φυσικά σε συνεργασία με τον κ. Λορένθο και τον προπονητή μας, θα τρέξουμε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, γιατί αρκετά γράφονται και περισσότερα ακούγονται σχετικά με τις αρμοδιότητες. Θεωρούμε ότι είναι αρκετά ξεκάθαρες. Να τονίσουμε ότι ο κ. Θεοδωρίδης είναι Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. με αρμοδιότητες σε ποδοσφαιρικά ζητήματα και φυσικά είναι έχει σημαντικό ρόλο σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε σχέση με το ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Πριν περάσουμε στις τοποθετήσεις των δύο κυρίων, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις. Όπως είχαμε ενημερώσει, είχε υπάρξει μία συνάντηση μεταξύ του τεχνικού τιμ της ομάδας και της διοίκησης. Τέθηκαν οι στόχοι για την επόμενη περίοδο, που φυσικά είναι το να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα και να έχουμε μία επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη, που για εμάς σημαίνει μία πρόκριση στους «16» του Champions League, είτε το να προχωρήσουμε περαιτέρω στο Europa League. Συμφωνήσαμε για το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς και πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ευχαριστημένοι με το μπάτζετ και με αυτό μπορούν να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι.
Ένα δεύτερο κομμάτι που ξέρω ότι αφορά όλους και τον κόσμο, έχει να κάνει με το timing σε σχέση με τις μεταγραφές. Εμείς είχαμε θέσει εξαρχής ένα όριο ξα αρχίσουμε από την 1η Ιουνίου. Πρακτικά δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσουμε πιο πριν, αφού τα περισσότερα πρωταθλήματα τελείωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πολλές ομάδες δεν έχουν ακόμη προπονητή, γίνονται αλλαγές, δεν έχουν λάβει αποφάσεις, οπότε από αυτή την εβδομάδα θεωρούμε ότι θα αρχίσουμε να υλοποιούμε τον σχεδιασμό που έχουμε και τις σκέψεις που έχουμε επεξεργαστεί έως τώρα. Και φυσικά η παρουσία του Κριστιάν και του Πιερ θα διευκολύνει αρκετά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Τέλος θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για μία ακόμη φορά σε σχέση με την ονοματολογία στις εφημερίδες. Καταλαβαίνουμε ότι πολλές από αυτές, κυρίως επειδή γνωρίζουν ότι αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο, θεωρώντας ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν καλές προθέσεις, προβαίνουν σε έναν χορό ονοματολογίας, που δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να προβαίνουμε διαρκώς σε διαψεύσεις αλλά είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει βάση σε αυτά που γράφονται, όταν κάθε μέρα παρουσιάζονται 25 με 30 ονόματα.
Επειδή όμως πολλές φορές αυτό διαμορφώνει και ένα κλίμα στον κόσμο, θα ήθελα να πω ενδεικτικά δύο παραδείγματα. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Μισίμοβιτς. Εμείς έχουμε ενημερώσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού ο παίκτης είναι στην Κίνα, δεν είναι ελεύθερος και έχει συμβόλαιο 3 εκ. ευρώ τον χρόνο. Όπως είχαμε σχεδόν βγάλει ανακοίνωση με αφορμή όταν βγήκε η σχετική συμφωνία με τον Πέδρο Λεόν και τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Λεόν είναι ένας παίκτης που έχει ένα συμβόλαιο με τη Ρεάλ, η Χετάφε είχε μία οψιόν να τον αποκτήσει, το οποίο τοποθετείται στα 6-7 εκ. ευρώ. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι υπάρχει θέμα Λεόν. Τώρα αν οποιοσδήποτε δημοσιογράφος θεωρεί ότι έχει την πληροφορία, είναι δικό του θέμα. Όμως δεν μπορούμε πλέον να ακολουθήσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Όταν υπάρχει κάτι θα έχουμε και την αντίστοιχη ενημέρωση και καλό είναι αυτό το πράγμα να κοπάσει.
Τελειώνοντας, σχετικά με το timing των μεταγραφών, ξέρουμε τις ανάγκες της ομάδας. Έχουν τεθεί οι στόχοι. Θέλουμε ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της προετοιμασίας», ήταν τα λόγια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Π.Α.Ε.
Εν συνεχεία ο λόγος πέρασε στον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος επεσήμανε: «Για εμένα είναι μεγάλη χαρά να επιστρέφω στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού και την Ελλάδα γιατί εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θέλω να αρπάξω αυτή την ευκαιρία να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού για τις επιτυχίες που έχει έως τώρα. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά που μου δίνει την ευκαιρία αυτή. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο απλά, άλλες πιο πολύπλοκα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό με την εμπειρία μου. Είμαστε μία ομάδα εδώ. Εγώ και ο Πιερ θα δουλέψουμε μαζί, όπως και όλοι στον σύλλογο. Θα είμαστε μαζί, θα είμαστε ένα και φυσικά, όπως έχω πει πολλές φορές, η ψυχή και η καρδιά μου είναι με τον Ολυμπιακό. Έχουμε ένα μεγάλο και σημαντικό project και θα δουλέψουμε όλοι για αυτό. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ».
Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Ισά, ο οποίος σημείωσε: «Καλησπέρα σε όλους. Συμφωνώ με τον Κριστιάν. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και η κορυφαία στην Ελλάδα. Το να δουλεύω με τον Κριστιάν θα είναι επίσης καλό, γιατί θα μπορούμε να συνδυάσουμε την εμπειρίας μας από το παρελθόν για το καλό του συλλόγου και για το μέλλον. Είναι μία μεγάλη αλλαγή για εμένα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και θα δώσουμε το καλύτερο για να πετύχουμε και να καταφέρουμε το καλύτερο για τον σύλλογο.
Συναντηθήκαμε με τον προπονητή πριν από λίγες ημέρες και συζητήσαμε για αρκετά θέματα. Θα κάνουμε το ίδιο ξανά πολύ σύντομα και θα πιάσουμε δουλειά για να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που πρέπει, ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Για το αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας στη συνεργασία και για το αν η προηγούμενη ιδιότητα του κ. Ισά ως μάνατζερ περιπλέκει ή απλοποιεί τα πράγματα για τον σχεδιασμό:
«Πρώτα από όλα πρέπει να σας πω ότι άφησα την παλιά μου ιδιότητα πλέον, ως μάνατζερ. Αλλά με την εμπειρία που απέκτησα και τις επαφές με συλλόγους και παίκτες, αλλά και μαζί με τον Κριστιάν και τη συνεργασία που θα έχουμε, θα είμαστε διαρκώς σε επαφή, πιστεύω ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε», ήταν η απάντηση του Πιερ Ισά, ενώ ο Κριστιάν Καρεμπέ συμπλήρωσε:
«Γνωρίζω τον Πιερ αρκετό καιρό, από τότε που ήμασταν ακόμη ποδοσφαιριστές. Τώρα είμαστε εδώ ως συνεργάτες και θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, να έχουμε τη συνεργασία μας σε υψηλό επίπεδο. Θα είμαστε διαρκώς σε επαφή για να υλοποιήσουμε το project που έχουμε θέσει».
Για το αν νιώθουν έτοιμοι να συμβάλουν ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
«Θα χτίσουμε την ομάδα όπως πρέπει. Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και ξέρουμε τους στόχους μας. Οι «16» του Champions League ή όσο πιο μακριά μπορούμε στο Europa League. Έχουμε συζητήσει για το μπάτζετ, το έχουμε στη διάθεσή μας για να αποκτήσουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και έχουμε μπροστά μας κάποιο χρόνο για να τους αποκτήσουμε. Πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή, ο οποίος ξέρει τι θέλει και αυτό θα κοιτάξουμε να υλοποιήσουμε. Από εκεί και πέρα, θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, καθημερινά, για το καλό της ομάδας», τόνισε ο κ. Ισά.
«Όταν πρόκειται για τόσο μεγάλα πρωταθλήματα, ο στόχος μας είναι αποκτήσουμε τα μέσα και τις διευκολύνσεις που χρειάζονται για να μπορέσουμε να τους ανταγωνιστούμε», ήταν τα λόγια του Κριστιάν Καρεμπέ.
Για το αν μπορεί να αλλάξει η στάση ορισμένων ξένων παικτών, οι οποίοι δεν επιθυμούν ιδιαίτερα να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να έρθουν στον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε σε κρίση. Πρέπει να δούμε τι παίκτες χρειαζόμαστε, πάντα σε συνεργασία με τον Πιερ και τον προπονητή της ομάδας μας και τη Διοίκηση. Ξέρουμε καλά την κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τις λύσεις για να φέρουμε τους παίκτες που θα θελήσουμε να αποκτήσουμε», απάντησε ο Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ ο Πιερ Ισά σχολίασε: «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, έχει τις υποδομές και τις βάσεις αφού συμμετέχει κάθε χρόνο στο Champions League. Πιστεύω πως σε συνεργασία με τον Κριστιάν θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα αποκτήσουμε τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που χρειάζονται για να χτίσουμε την εικόνα που θέλουμε και να πάμε μακριά στην Ευρώπη».
Σε ερώτηση προς τον Κριστιάν Καρεμπέ, για την άποψη που έχει εισπράξει από τους ευρωπαίους για τον Ολυμπιακό και για το τι σκοπεύει να κάνει για να αναπτύξει την εικόνα της ομάδας, ο κ. Καρεμπέ απάντησε: «Όταν μιλάμε για την Ελλάδα σκεφτόμαστε την κρίση. Όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο, στην UEFA, λόγου χάρη, φυσικά μιλάμε για τη μεγαλύτερη ομάδα, τον Ολυμπιακό. Και στη FIFA γνωρίζουν καλά τι εστί Ολυμπιακός, μία ομάδα υψηλού επιπέδου που κατακτά τίτλους και συμμετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA. Έχουμε λοιπόν αυτή την αξία, ότι με τον Ολυμπιακό μπορούμε να ανήκουμε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στις μεγάλες διοργανώσεις. Φυσικά μιλάμε και για τη φιλοσοφία, για την Ακρόπολη, για την Ελλάδα, για τον ελληνικό πολιτισμό. Μιλούμε λοιπόν και για άλλα πράγματα, πέρα από την κρίση».
Για την επικείμενη ανανέωση της ομάδας και πως αυτή θα εκφραστεί:
«Χρειαζόμαστε νεαρούς και έμπειρους παίκτες. Δεν ξέρω τι εννοείτε, όταν αναφέρεστε στην ηλικία, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να έχουμε μία ισορροπία. Να έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά και νέους, για τους οποίους θα κάνουμε υπομονή. Δεν είναι εύκολο να τους βάλεις με τη μία να παίξουν στην πρώτη ομάδα, ειδικά στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αν βρούμε αυτή την ισορροπία, συμμετέχοντας βέβαια στο Champions League, όπου χρειαζόμαστε εμπειρία, θα κάνουμε κάτι καλό για την ομάδα», είπε ο Πιερ Ισά.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο προπονητής είχε την ευκαιρία να ζήσει την ομάδα τους τελευταίους τρεις μήνες και αν και είναι η πρώτη χρονιά που θα ξεκινήσει, έχει γνώση του ρόστερ. Ξέρει ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Πλέον ο μέσος όρος του Ολυμπιακού από άποψη ηλικίας είναι πολύ καλός και για να έχεις απαιτήσεις στην Ευρώπη δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα πάρα πολύ νεανική. Ο σωστός συνδυασμός είναι και τα δύο», πρόσθεσε ο κ. Βρέντζος.
Για το νέο project που «τρέχει» στον Ολυμπιακό, ο κ. Βρέντζος σημείωσε: «Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρότερος. Το ρόστερ έχει περισσότερους Έλληνες παίκτες. Το τρίτο είναι η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες, με την ποιότητα των παικτών που αναδεικνύονται και τα αποτελέσματα που είχαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και με τους ανθρώπους που έχουμε θα προσπαθήσουμε να τη βελτιώσουμε και να την εξελίξουμε ακόμη. Προτεραιότητα παραμένει η επιτυχία μέσα στο γήπεδο. Το λέω γιατί κάποιοι από αυτούς τους στόχους που θέτουμε δεν είναι εύκολο να φέρουν άμεσα την επιτυχία μέσα στο γήπεδο. Βλέπουμε ότι το κοινό του Ολυμπιακού και όλοι δεν έχουν κάποιες φορές την υπομονή να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, γιατί ίσως το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα να μην είναι καλό. Πολλές φορές έχει να κάνει και με την ελληνοποίηση. Μπορεί να έχουμε νέα παιδιά από την Ελλάδα αλλά γίνονται αυτομάτως συγκρίσεις με κάποιον έμπειρο παίκτη. Προτεραιότητα είναι η αγωνιστική επιτυχία, χωρίς να αλλάξουμε την φιλοσοφία, η οποία βασίζεται σε αυτούς τους 3 πυλώνες. Ο Κριστιάν το συζητούσε αυτό από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό. Ξέρετε ότι κάποια από τα πρωτοποριακά πράγματα στην οργάνωση ήταν δικές του ιδέες, παρότι ήταν ποδοσφαιριστής και θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
«Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά της Ακαδημίας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα, αλλά και στην πρώτη ομάδα να συνεχίσει με επιτυχίες και νίκες και να κάνουμε το παν για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Ποιοτικό, επιθετικό ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε ο Πιερ Ισά.
Για την επικείμενη συνάντηση των νέων συνεργατών της διοίκησης με τον προπονητή και αν αυτή πρόκειται να γίνει άμεσα, ο κ. Βρέντζος τόνισε πως οι επαφές ανάμεσα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι διαρκείς και πως ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Πιερ Ισά και ο προπονητής της ομάδας, κ. Μίτσελ, μπορούν να συναντηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Για το εάν αισθάνεται σίγουρος ότι με τα μέσα που έχει μπορεί να φέρει σε πέρας τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού, ο Πιερ Ισά τόνισε: «Φυσικά. Έχουμε μιλήσει με τον Πρόεδρο για το μπάτζετ και τον ευχαριστούμε για τη δυνατότητα και την ευκαιρία που μας δίνει να δουλέψουμε στον Ολυμπιακό. Όταν ένας παίκτης έρχεται στον Ολυμπιακό, πρέπει να καταλαβαίνει τι σημαίνει το να παίζει στον Ολυμπιακό και αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία. Να δίνουμε στους παίκτες να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, με φανταστικούς φιλάθλους, πανέμορφο στάδιο και οικονομική σταθερότητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις προσεχείς εβδομάδες και να φέρουμε δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και ότι άλλο χρειαστεί. Θα κοιτάξουμε να έχουμε δύο-τρεις παίκτες πριν φύγουμε για την προετοιμασία, οι οποίοι θα έχουν υπογράψει».
Για την ποσότητα των μεταγραφών που θα γίνουν και τις αποχωρήσεις παικτών από την ομάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω πόσες μεταγραφές θα κάνουμε. Θα δούμε ξανά την ομάδα μας, θα συζητήσουμε ξανά με τον προπονητή και θα δούμε τι θέλει και τι χρειάζεται και θα κινηθούμε».
Ο Κριστιάν Καρεμπέ πρόσθεσε πως η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί στις δικές της ανάγκες. «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από ότι ήταν. Αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να βελτιώσουμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο και να το στηρίξουμε γιατί μόνο αν ανέβει το επίπεδό του θα μπορούμε και εμείς να είμαστε καλύτεροι».
Κλείνοντας τοποθετήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Καρεμπέ και το κ. Ισά και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν. Σας είδα ότι έχετε πάρα πολύ εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και να μην αρχίζουμε έτσι γιατί αν μία ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα, μπορεί να πάει στο Champions League. Είμαι σύμφωνος με όσα ελέχθησαν. Ο Ολυμπιακός θέλει μία ενδυνάμωση. Θα την έχει και από τον Πιερ και από τον Κριστιάν. Ξέρουν πάρα πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχουν διεθνή πείρα και αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του και στην παρουσία του στην Ευρώπη. Φιλοδοξούμε ότι φέτος θα γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές, θα δυναμώσει το ρόστερ. Είδατε ότι φέραμε πολλά νέα παιδιά και Έλληνες, που για εμένα είναι όλα επιτυχημένα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες που θα τα δίνουν όλα για την ομάδα. Ξέρετε τι λέω. Ένα παράδειγμα είναι ο Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος είναι σπουδαίος παίκτης και κάθε φορά που μπαίνει μέσα παίζει για την ομάδα και δίνει τα πάντα. Και θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, να κατακτήσουμε δηλαδή το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να έχουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη, όπως όλοι ονειρευόμαστε».

Το βίντεο της παρουσίασης:
 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ