Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.12.12


Την νίκη κόντρα στην Άρσεναλ πέτυχαν εχθές οι ερυθρόλευκοι και εδραίωσαν την θέση τους στους ισχυρούς για την κλήρωση των "32" του Europa League. Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Ολυμπιακός υποχρεώνει τους "κανονιέρηδες" σε ήττα στην έδρα του, σε όμιλο του Champion's League και μάλιστα αυτή την φορά, η σπουδαία νίκη ήρθε με ανατροπή!
 Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι αρκετά καλά, βγήκε στην επίθεση και έφτανε στην εστία του Σέζνι, δίχως όμως να μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα τις ευκαιρίες του.
 Μετά το 20λέπτο η Άρσεναλ άρχισε να κάνει αντεπιθέσεις, κερδίζοντας τις μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, ενώ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Ροζίτσκι που βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ στην μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Κάρολ.
 Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, παρουσιάστηκε με πολλά κενά στην άμυνα και ενώ επιθετικά  ήθελε το γκολ, τα κενά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι το 60' όταν ο Ζαρντίμ αντικατέστησε τον Λιούμπομιρ Φέισα με τον Νταβίντ Φουστέρ, περνώντας παράλληλα σε θέση αμυντικού χαφ τον Γιάννη Μανιάτη.
 Η παρουσία του Ισπανού ήταν καταλυτική για να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού και να ανεβάσουν την απόδοση τους οι ερυθρόλευκοι.
 Το γκολ της ισοφάρρισης ήρθε στο 64ο λεπτό όταν ο εξαιρετικός εχθές Τζαμέλ Αμπντούν, έκανε ένα γέμισμα, με τον Πάμπλο Κοντρέρας να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να στρώνεται στον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος από κοντά ισοφάρρησε σε 1-1.  Οι ερυθρόλευκοι αναπτέρωσαν το ηθικό τους και πίεσαν και για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Τζιμπούρ έπειτα από σέντρα του Μασάντο.
 Το γκολ της νίκης για τον Ολυμπιακό πέτυχε η δεύτερη αλλαγή του Ζαρντίμ. Στο 72΄ ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε στην θέση του Τζαμέλ Αμπντούν και ένα λεπτό αργότερα κάνει ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σέζνι.
 Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο φετινό Champions League, νίκη με ανατροπή που του δίνει πέραν από τα χρήματα, βαθμούς και εδραιώνει την θέση του στους ισχυρούς του Europa League .

ΣΚΟΡΕΡΣ: 64' Μανιάτης, 73' Μήτρογλου - 38' Ροσίτσκι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Μαγένκο (Ισπανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51' Φέισα - 54' Κοκελέν, 66' Σκιλασί, 66' Σέζνι, 90'+2' Σαμάκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Ντιακιτέ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Φέισα (60' Φουστέρ), Μανιάτης, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (82' Τζιμπούρ).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τζένκινσον, Μιντ (83' Ανγκα), Βερμάλεν, Σκιλασί, Κοκελέν, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι (46' Αρσάβιν), Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, Ζερβίνιο, Σαμάκ.


szólj hozzá: O2-1A www.goalsup.com

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ