Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 4.10.12


Την δεύτερη ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός στην φάση των ομίλων του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν την Άρσεναλ στο Έμιρατς και αν στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ κέρδισαν τις εντυπώσεις με το σκορ να είναι 1-1 και την Ελληνική ομάδα να είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, στην επανάληψη τα αμυντικά κενά πρόδωσαν την προσπάθεια της υπόλοιπης ομάδας και γνώρισε την δεύτερη ήττα του σε ισάρριθμα παιχνίδια. Αρκετά καλή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, αλλά τα αμυντικά κενά ήταν εμφανή.
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Άρσεναλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Μέγιερι. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του και κατάφερε να περιορίσει την δράση και την ελεύθερη κίνηση στον χώρο του κέντρου για την Άρσεναλ. Μετά το πρώτο 20λέπτο, οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν και έχασαν ευκαιρίες όπως το σουτ του Μήτρογλου στο 30' αλλά και το τετ α τετ του Μασάδο με τον Μανόνε με το πλασέ του πρώτου να καταλήγει άουτ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο, στο 42' η Άρσεναλ προηγήθηκε με συρτό σουτ του Ζερβίνιο και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Μήτρογλου έπειτα από σέντρα του Γκρέκο, νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς των κανονιέρηδων και έγραψε το 1-1.
 Στην επανάληψη, η Άρσεναλ ανέβασε ρυθμό και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καθόρλα στο 50' όμως κατάφερε να πάρει προβάδισμα ξανά με τον Ποντόλκσι που εκμεταλεύθηκε λάθη των αμυντικών αλλά και την κακή τοποθέτηση του Μέγιερι.
 Ο Ζαρντίμ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, όμως οι αλλαγές που επιχείρησε είχαν μεν επιθετική φιλοσοφία, ήταν όμως αναποτελεσματικές. Η είσοδος του Αμπντούν στην θέση του Γκρέκο στο 67' και του Ιμπαγάσα στην θέση του Ντιακιτέ, με παράλληλη μετατόπιση του Μανωλά ως δεξί μπακ και του εξαιρετικού Σιόβα( σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον Μανιάτη), στο κέντρο της άμυνας δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας, ενώ η αντικατάσταση του Μασάδο από τον Πάντελιτς, χάλασε εντελώς τα επιθετικά σχέδια των ερυθρολεύκων που μετέτρεψε την τακτική του σε 4-4-2 με δυο αργά φορ δίχως κίνηση εκτός περιοχής τους έκαναν ακίνδυνους παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος έδωσε εντολές για να ανέβει ακόμα περισσότερο ψηλά η ομάδα.
Αυτό βέβαια είχε το ρίσκο του και αντί του 2-2, ήρθε το 3-1 με τον Ράμσεϊ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μέγιερι και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Τα θετικά που πρέπει να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι είναι πως υπήρχε ένα πλάνο, ένα σχέδιο για να πάρουν το αποτέλεσμα από μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Σίγουρα το σκορ τους αδικεί και θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία, όμως χρειάζονται ακόμα περισσότερη δουλειά και κυρίως ποιοτική ενίσχυση σε θέσεις κλειδιά σε άμυνα και επίθεση.

Σκόρερ: Ζερβίνιο (42'), Ποντόλσκι (56'), Ράμσεϊ (94') --- Μήτρογλου (45'+1')
Κίτρινες: Κοσιελνί, Κοντρέρας
Κόκκινες:-------
Δοκάρια:
-------
Διαιτητής: Μουν (Νορβηγία)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Γκιμπς, Βερμάλεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Αρτέτα, Καθόρλα, Κοκελίν, Ποντόλσκι (80' Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν (70' Γουόλκοτ), Ζερβίνιο (80' Ζιρού)

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Μέγερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σιόβα, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Μασάντο (81' Πάντελιτς), Φουστέρ, Μήτρογλου
 
Arsenal VS Olympiakos Piraeus (3-1) All Goals από EgyptianShowTV

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ