Πρωταθλήτρια ευρώπης η Μπάρτσα!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29.5.11

Πρωταθλήτρια ευρώπης στέφθηκε η Μπαρτσελόνα καθώς νίκησε στον τελικό του Champions League την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ με σκορ 3-1. Ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού οι καταλανοί και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου.
Πιο δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η Μάντσεστερ καθώς άσκησε πιέση ψηλά με σκοπό να εμποδίσει την ομάδα του Γκουαρντιόλα να κάνει παιχνίδι. Σταδιακά όμως η Μπαρτσελώνα ανέβασε την απόδωση της, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και να προηγηθεί στο 27' με ένα γκολ του Πέδρο έπειτα από κάθετη πάσα του Τσάβι. Η Μάντσεστερ δεν άργησε να απαντήσει και στο 34' Γκίγκς και Ρούνεϊ συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να πραγματοποιεί σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και να νικά τον Βαλντέζ.
Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο να μην επιτρέψει στην Μάντσεστερ να κάνει παιχνίδι. Στο 54' ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το δεύτερο τέρμα των καταλανών και στο 69' ο Βίγια με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Φαν ντε Σάαρ και έκανε το 3-1.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα η Μπαρτσελόνα με το γνωστό παιχνίδι κατοχής μπάλλας και τις γρήγορες πάσες δεν επέτρεψε στους παίκτες της Μάντσεστερ να κάνουν ευκαιρίες προς την εστία τους. Δίκαιη επικράτηση για τους Καταλανούς που ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα του θεσμού και έφτασαν στην τρίτη κατάκτηση του τροπαίου τους τα τελευταία έξι χρόνια.

Σκόρερ: Πέδρο (27'), Μέσι (54'), Βίγια (69') --- Ρούνεϊ (34')
Κίτρινες: Άλβες, Κάρικ, Βαλένσια, Βαλντέζ
Κόκκινες:-----
Δοκάρια:-----

Διαιτητής: Κασάι (Ουγγαρία)

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Ματσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (91' Aφελάι), Βίγια

Μάντσεστερ Γ. (Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ